Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

*. Πραγγί ΄Εβρου. Ο μπουφές και το μασάλι.-


        Κοιτώντας μερικές φωτογραφίες ''έπεσα'' στο γλέντι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2009, φιλοξενούμενος από τον αδελφικό μου φίλο Σταύρο στο Πραγγί Έβρου. Η ταβέρνα του χωριού με την επωνυμία '' Ο μπουφές και το μασάλι''ήταν και είναι το κάτι άλλο.
       Το απίθανο μαγαζί με τη ζεστή ατμόσφαιρα, παλαιότερα σταθμός έκδοσης εισιτηρίων του τρένου. Αξίζει το θεϊκό σουβλάκι, το σπεντζοφάι ή η πατατοσαλάτα της ημέρας. Τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και όλο το χρόνο, προτείνει «άγριες και ήμερες γεύσεις». Αγριογούρουνο πρασοσέλινο ή αγριογούρουνο μπριζόλα ή μπορείτε να επιλέξετε ελάφι ή ζαρκάδι στιφάδο, φασιανό κοκκινιστό, κατσικάκι στη γάστρα (που είναι και η σπεσιαλιτέ του), καθώς και κοκορέτσι. Όλα συνοδεύονται από το εξαιρετικό χύμα κρασί του Τελειώστε το γεύμα σας με σιροπιαστό γλυκό και όταν οι ζουρνάδες αρχίσουν να παίζουν, θα καταλάβετε γιατί ο ιδιοκτήτης Παναγιώτης δεν μιλάει για μαγαζί, αλλά για «κατάθεση ψυχής». Τα λαχανικά προέρχονται από βιοκαλλιέργεια.

       
        Για να φτάσει κάποιος σ’ αυτό το μαγαζί πρέπει απλά ….να ρωτήσει κάποιον που το γνωρίζει. Οι πιθανότητες να πέσεις τυχαία πάνω του είναι αντίστοιχες με αυτές που έχουμε να πάρουμε τον επόμενο χρόνο αύξηση  15%.

       Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ένα GPS και να του δώσετε ως συντεταγμένες το γεωγραφικό πλάτος 41°20'36.31"Β και γεωγραφικό μήκος 26°34'32.34"Α (αν περιμένετε να το βρείτε γράφοντας απλά μια διεύθυνση καλύτερα να προτιμήσετε τα Goody’s της γειτονιάς σας).
Το ερώτημα είναι γιατί να πάτε σ’ αυτό το μαγαζί; Να φτάσετε 1.5 χιλιόμετρο μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, 107 χιλιόμετρα βόρια της Αλεξανδρούπολης και 11 ανατολικά του Διδυμοτείχου;
        Για να φάτε καλά, να πιείτε και να χορέψετε.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον Παναγιώτη ( τηλ. 2553092320) να σας παίξει ότι μουσική θέλετε αλλά μην του ζητήσετε να σας φέρει φαγητό χωρίς σκόρδο. Αν είστε ήσυχοι, ευγενικοί και περιμένετε να τελειώσει ο γείτονας με την γκάιντα θα ακούσετε το Βαγγέλη να μαλώνει με την κιθάρα του.



        Μου έκανε εντύπωση, ότι ενώ είχαμε στο φούρνο της ταβέρνας  μια μοσχαροκεφαλή , για να το γλεντήσουμε κατάλληλα, όταν άρχισε να σουρουπώνει, ο Σταύρος μας πρότεινε να πάμε να πιάσουμε τραπέζι, γιατί δεν υπάρχει rezerve και θα αναγκαστούμε με το ταψί να πάμε στο σπίτι .

  



 




πηγή και από http://users.sch.gr/papaleon/index.php/vartrips/4-tripsgreece/8-articlempoufesmasali

1 σχόλιο: